Hjem Nyheder Profil Uddannelse Akademielev Linierne Billeder Links

Mission & vision

Haderslev Idrætsakademi
Tlf.: 73 52 14 10/Mobil: 51 23 73 84
astrid@hia.dkk
 

Samarbejdsklubber

Sponsorer  
Samarbejdspartnere 
 
På Haderslev Idrætsakademi sigter vi højt

Missionen
På Haderslev Idrætsakademi vil vi uddanne og udvikle kommende eliteidrætsudøvere - og vi vil gøre det uden at glemme den menneskelige dimension.
Vi vil, gennem en organiseret hverdag og en velafbalanceret træningsuge for vores elever, være aktive medspillere i udviklingen af det hele (idræts)menneske.

Visionen
Haderslev Idrætsakademi skal skabe sammenhæng mellem skole og sport til gavn for det hele menneskes udvikling.

Haderslev Idrætsakademi skal fastholde unge, ambitiøse idrætsudøvere i regionen, samt tiltrække unge fra hele landet.

Haderslev Idrætsakademi skal tilbyde træning på højeste niveau, udført af højt kvalificerede trænere.

Haderslev Idrætsakademi skal være leverandør af talenter til eliteidrætten i Haderslev, Sønderjylland såvel som til resten af landet!
 Historien bag Haderslev Idrætsakademi

Idéen til Haderslev Idrætsakademi opstod i 1997, af daværende og nu afdøde seminarielektor Henning Enoksen. 

Henning Enoksen var en af Danmarks gennem tiderne mest kendte fodboldspillere. Han var sammen med Harald Nielsen nøglespiller på det danske OL-landshold som vandt sølv ved OL i Rom i 1960. Han fik tilbudt kontrakt fra mange store udenlandske klubber, men han takkede nej – han ville hellere uddanne sig til lærer. Han blev seminarieadjunkt og senere lektor, og sluttede sin civile karriere af som underviser på Haderslev Statsseminarium. Her fik han idéen til oprettelsen af Haderslev Idrætsakademi. Han var idémanden og primus motor i processen med at oprette Haderslev Idrætsakademi. Han var også stedets første leder.

Hans afslag af kontrakttilbud fra udenlandske klubber går godt i tråd med hans indstilling til at udvikle ”det hele menneske”. Dette Enokske udsagn er stadig en hjørnesten i Haderslev Idrætskademi's værdigrundlag…

Den første arbejdsgruppe bestod af:

  • Forstander Erik Pedersen, Haderslev Handelsskole
  • Kommunaldirektør Poul Johansen
  • Afdelingschef Karl Erik Olesen
  • Henning Enoksen

Det var ikke svært at overbevise de forskellige myndigheder og interessegrupper om det rigtige i idéen om at udvikle glade, hele idrætsudøvere. Men det var et mere end langt, sejt træk at få økonomien på plads, og der gik 3 år fra undfangelsen til Haderslev Idrætsakademi kunne starte i år 2000. 

 

 

 Haderslev  Idrætsakademi - Stadionvej 5 - 6100 Haderslev - Tlf. 73 52 14 10 - Mobil Tlf. 51 23 73 84 - Email:astrid@hia.dk- www.hia.dk