Forsiden Haderslev Idrætsakademi - Lad drømmen og fornuften gå hånd i hånd - Hjem

 

Hjem Nyheder Profil Uddannelse Akademielev Linierne Billeder Links

Akademielev

Haderslev Idrætsakademi
Tlf.: 73 52 14 10 /mobil
51 23 73 84

astrid@hia.dk

Samarbejdsklubber

Sponsorer  
Samarbejdspartnere 
 
At være elev på Haderslev Idrætsakademi er noget helt særligt...

Drømmer du om, at dyrke dit talent uden at gå på kompromis med din skolegang, så kan Haderslev Idrætsakademi levere miljøet! Du vil opleve en hverdag med sammenhæng mellem skole og sport, og hvor dit netværk støtter dig i din sportslige og personlige udvikling.

Du vil blive en del af et forpligtende ungdoms elitemiljø, hvor det, at sætte sig mål og gå efter dem er helt naturligt.

 Det er ikke tilfældigt!
På Haderslev Idrætsakademi forventer vi, at du tager aktiv del i dit liv og i din hverdag i det forpligtende ungdomselitemiljø. At du som ungt menneske med en drøm om at drive dit talent så vidt du kan, byder ind med en seriøs indstilling til sporten såvel som til din skole.

At du sætter overliggeren højt og at du ikke springer over hvor gærdet er lavest...

Her kræves noget af dig, men udbyttet er også derefter.

Til gengæld tilbyder vi et talentudviklingsmiljø, hvor vi har samlet akademiboliger, optimale træningsfaciliteter og et stærkt ressourceteam, med koordineret skolegang på en af Haderslevs ungdomsuddannelser.

Kort sagt: har du talentet har vi miljøet!

 Bliv din egen bedste coach
Er et kursusprogram der uddanner dig til at blive eliteidrætsudøver på mange andre områder end lige på det idrætsspecifikke - det tager dine højt kvalificerede trænere sig af.

I det første år som akademielev, skal du bl.a. igennem tre basiskurser i hhv. sportsernæring, sportspsykologi samt sportsskader og forebyggelse. Den viden du får på disse kurser, danner basis for den læring og uddannelse der følger i de efterfølgende akademi år.

Når den basale viden er på plads, bygger vores ressourcepersoner på igennem hele din akademitid, med workshops og spotkurser i sportspsykologi og sportsernæring. Workshops som giver dig endnu bedre forudsætninger for og redskaber til, at udvikle og håndtere dit talent.

På Haderslev Idrætsakademi vægter vi højt,
at du uddanner og udvikler dig som "den hele idrætsudøver". Dvs. at du bliver i stand til, at forholde dig aktivt til dit talent og din udvikling, fra at være talent i ungdomsrækkerne, til det du sikkert drømmer om, nemlig at blive eliteidrætsudøver på seniorplan.

Vi har, via Haderslev Kommune som er en eliteidrætskommune, et solidt samarbejde med Team Danmark, som bl.a. stiller eksperter og dygtige formidlere til rådighed og sørger for spændende og relevante kurser, for både dig og dine forældre!
  Træningslejr
Hvert år tager elever og trænere på træningslejr. Træningslejren er en obligatorisk del af et akademi år, og turen har stor værdi både træningsmæssigt og socialt. Haderslev Idrætsakademi yder et betragteligt tilskud til rejsen, men der vil være en egenbetaling til turen alt efter destination.
Træningslejren er årets højdepunkt. Her er der mulighed for at fordybe sig i træningen og fokusere på detaljer og elementer, som er svære at nå i den daglige træning.

På turen er du sikret to daglige træningspas, mulighed for træningskampe, fysisk træning, sociale arrangementer og hyggeligt samvær med trænere, på linierne og linierne imellem.

Det er kort sagt bare en fantastisk uge for elever, trænere og ledere!

Se billeder fra tidligere træningslejre her
 

Aktiviteter på tværs
Det handler om at have det sjovt! På Haderslev Idrætsakademi lægger vi stor vægt på, at skabe et forpligtende ungdomselitemiljø, hvor det skal være sjovt at være. Det betyder ikke, at det ikke er seriøst, for i vores optik hænger de to ting uløseligt sammen.

Når man som ungt menneske vælger at bruge så meget af sin tid på sin sport, skal det være forbundet med glæde at møde til den daglige træning, at træne fysisk om morgenen kl. 7.30 og at skulle på kursus efter skoletid med sine akademikammerater. Derfor arbejder vi med, at generere en god energi på og på tværs af linierne, ved blandt andet, at arrangere forskellige anderledes aktiviteter for eleverne hen over et akademi år. Det kan være en tur på fjorden i havkajak, instruktion i fægtning, curling, klatring på StreetDome eller et besøg på golfbanen.

Det er utrolig sundt, ind imellem, at være sammen om noget helt anderledes end den daglige træning og skolen, som fylder meget i en akademielevs hverdag. Det udløser masser af grin og godt humør, og styrker i høj grad det sociale sammenhold og det forpligtende fællesskab i gruppen. Og så er det sjovt! 

 

 

 Haderslev Idrætsakademi - Stadionvej 5 - 6100 Haderslev - Tlf. 73 52 14 10  - www.hia.dk
Haderslev Idrætsakademi - Lad drømmen og fornuften gå hånd i hånd - Linierne Haderslev Idrætsakademi - Lad drømmen og fornuften gå hånd i hånd - Akademielev